Sistemele de nivelare pentru gresie, faianta si alte placi sunt niste accesorii care asigura nivelarea rapida a materialelor de placare.

Exista mai multe tipuri de sisteme de nivelare a gresiei: Click aici pentru a vedea o gama de sisteme.

Principiul de functionare este acelasi: piesele aplica o forta de strangere a placilor. Forta e aplicata atat de jos – la baza placii cat si deasupra – la suprafata placii. Vedeti imaginea de mai jos:

Sistem de nivelare gresie si faianta furnizat de www.ceramicexpert.ro

Sistem de nivelare gresie si faianta furnizat de www.ceramicexpert.ro

Sub pana de culoare portocalie se pune un suport (distantier) care intra in contact cu baza placii ajutand sa stranga placa pentru a o nivela.

Sistem nivelare gresie faianta cu pana si distantier Raimondi

 

Exista si sisteme de nivelare cu capac (numite si ciupercute), principiul e acelasi.

Sistem nivelare gresie faianta Rubi

 

Diferenta intre sisteme: Cele cu capac pot aplica o forta mai mare de strangere, dar in mare parte forta de strangere depinde de calitatea materialului din care e facut suportul.

 

Beneficii:

  • timp mai rapid de montare
  • usurinta mai mare la montare
  • diminueaza posibilitatea de greseli in montare
  • asigura o planeitate foarte buna

Costuri:

In functie de dimensiunile placilor exista un consum pe metru patrat. In tabelul de mai jos aveti consumuri medii in functie de dimensiunea placii:

cum-calculezi-consum-sistem-nivelare-gresie-faianta

 

De exemplu la placi de 75×75 – consumul pe metru patrat este de 14 consumabile.

Deci cu aprox 280 consumabile vom monta 20 metri patrati.  Costul = 3 pungi de 100 suporti = intre 300 si 100 de lei in functie de sistemul folosit.

Capace (ciupercutele) si penele sunt reutilizabile – ceea ce inseamna ca ele reprezinta o investitie, nu neaparat un cost. Ele pot fi utilizate intre 15 si 30+ ori.

 

Consultanta:

Pentru detalii va recomandam sa accesati site-ul https://www.ceramicexpert.ro/sistem-nivelare-placi-ceramice – contactati-i pe cei de la CeramicExpert.ro, ei ofera consultanta gratuita indiferent daca cumparati de la ei sau nu. Va pot face calcul de consum si pret personalizat.